Sayfalar

4 Aralık 2016 Pazar

Haşhaşlı Limonlu Kek




İçi yumuşacık ama haşhaş tohumları sayesinde hafif çıtırtılı ve de limon kabuğu sayesinde mis kokulu bir kek tarifi geliyor.

Malzemeler


  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi


Yapılışı

1 su bardağı süte limon suyu konur ve 10 dakika kadar bekletilir. Bu sayede süt hafif kesilerek daha yoğun hale getirilir.

Süt kesilirken bu arada toz şeker ve yumurta rengi iyice dönünceye çırpılır.Buna tereyağı ve kesilen süt eklenir.

Sıvı karışıma elenen un ,kabartma tozu ve mavi haşhaş eklenir. Limon kabuğu da rendelendikten sonra kısa bir süre karıştırılarak tüm malzemelerin birbirine yedirilmesi sağlanır.

Dikdörtgen bir kek kalıbı yağlanarak kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 - 40 dakika kadar pişirilir. Ilındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder