Sayfalar

11 Şubat 2017 Cumartesi

Vanilyalı Sihirli Kek





Daha öncesinde çikolatalısını yaptığım sihirli keki bu kez vanilyalı olarak pişirdim. Harika dokusu ve üç katlı yapısı ile bence mutlaka denemeniz gereken keklerden birisi.Alt katman puding , orta katman krema üst katman ise kek gibi. Sihirli olasının sebebi ise tek seferde pişip üç farklı doku oluşması bence.


Malzemeler



  • 125 gr eritilmiş  tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Vanilya özütü veya vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı

Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır ve beyazına bir çimdik tuz eklenerek yumurta kar haline getirilinceye kadar mikser ile çırpılır.

Başka bir kasede yumurta sarıları ve toz şeker çırpılır.Buna eritilmiş sonrasında soğutulmuş tereyağı eklenir ve çırpmaya devam edilir. Un elenir. Süt, vanilya özütü veya vanilin eklenir ve çok kısa bir süre daha mikser ile çırpılır.

Bu karışıma kar haline getirilen yumurtalar eklenir ve yumurta akları söndürülmeden unlu karışım ile karışması sağlanır.

Önceden ısıtılmış 165 - 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir.

Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder