Sayfalar

27 Ocak 2017 Cuma

Pırasalı Pastırmalı Kiş





Pırasa severler bence bu pırasalı pastırmalı kişi yapmalısınız. Çok lezzetli ve de kıtır kıtır bir hamuru var bu kişin.


Malzemeler

2 su bardağı un
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1-2 yemek kaşığı soğuk su

Üst katman için
2-3 adet pırasa
4-5 adet pastırma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100-150 gr rende kaşar
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Muskat, tuz , karabiber


Yapılışı

Un, yumurta, soğuk ama küp şeklinde doğranan tereyağı mikser ile veya  hamur yapma aparatı ile kum gibi yapılır. Daha sonra tezgaha alınır ve elle biraz yoğrularak hamur haline getirilir. Bu aşamada gerekirse 1-2 yemek kaşığı su eklenebilir. Bu aşamada süre yoğrulup tereyağının erimesine neden olunmamalıdır. Daha sonra disk haline getirilir ve buzdolabı poşetine konularak buzdolabında yarım saat bekletilir.

Sonrasında kiş yapacağınınız kalıp büyüklüğünde açılır. Kalıba yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt kesilerek konur. Ağırlık yapması için bir miktar nohut veya fasulye konur ve 10 - 15 dakika kadar kör pişirme yapılır. Fırın sıcaklığı 180 derece olmalıdır.

Bu arada ısıtılan zeytinyağına ince ince doğranan pırasa eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur.Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan pırasalara küçük parçalar halindeki pırasa, rendelenen kaşar peyniri, yumurta ve süt eklenerek tüm malzemeler karıştırılır. Muskat, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.

Ön pişirme işlemi yapılan kiş hamurunun üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatlar alınır ve pırasalı karışım düzgünce yayılarak yarım saat kadar daha pişirilir.

Ilık olarak servis edilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder