Sayfalar

15 Ocak 2017 Pazar

Elmalı Havuçlu Kek






İçi yumuşacık , mis gibi kokan bir kek arıyorsanız bol baharatlı bu kek tam size göre içindeki kakule, karanfil ve muskat ona harika bir lezzet ve de koku katıyor. Ama bu baharatları bulamaz iseniz sadece tarçın ile de tatlandırabilirsiniz ama bunu önermem 😊😊 Birde arasına frosting hazırladım. Belki krema diyebilirdim ama bu bizim düşündüğümüz krema değil. Google Çeviriye Frosting nedir diye sorduğumda ise bana şekerli beyaz karışım dedi 😊 ama bence bu şeyi tam karşılığı değildi.

Malzemeler

4 yumurta
3/4 su bardağı esmer şeker
3/4 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
3-4 adet karanfil, 2-3 adet kakule
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
tarçın,muskat
2 adet havuç
2 adet elma
1 yemek kaşığı toz şeker

Tarçınlı frosting

400 gr labne
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay vanilya özütü

Yapılışı

1 yemek kaşığı toz şeker ile Kabukları soyulan ve küçük parçalar halinde kesilen elmalar bir sos tenceresine kapağı kapatılarak pişirilir. Pişen elmalara 1 çay kaşığı toz tarçın konur. Karıştırılır ve soğumaya alınır.

Yumurta, toz şeker ve toz esmer şeker mikser ile iyice çırpılır. Zeytinyağı ve yoğurt eklenir ve kısa bir süre daha çırpılır.

Karanfil ve kakule havanda dövülerek toz haline getirilir. Bir kaseye un, kabartma tozu, vanilya elenir. Muskat rendelenir, biraz toz tarçın ve havanda dövülen karanfil ve kakule eklenir.

Sıvı karışıma bu kuru karışım eklenir ve çok kısa süre karıştırılır. Hazırlanan hamura soğuyan elmalar ve rendenin ince tarafı ile rendelenen havuç eklenir. Bir spatula ile karıştırılır.
Yağlanan 22 cm lik kek kalıbına dökülür.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.

Frosting için tereyağı ve pudra şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kapar çırpılır. Bu karışıma vanilya özütü ve toz tarçın eklenerek çırpmaya devam edilir. Labne eklenir ve spatula ile karıştırılır ve krema kıvamına getirilir.

Tamamen soğuyan kek ikiye bölünür. Arasına hazırlanan frostingin bir kısmı yayılır. Üzerine kalan frosting konur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder