Sayfalar

11 Ocak 2017 Çarşamba

Çikolatalı Beze


Birkaç gün önce yaptığım pastacı kremasından kalan yumurta akları bugün çikolatalı beze oldu 😊😊 Biraz dikkat isteyen beze yapım kurallarına uyunca harika bir lezzet ortaya çıkıyor


Malzemeler
  • 3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı toz şeker 
  • 40 gr eritilmiş çikolatala
  • 1 tutam tuz

Yapılışı

Yumurtaların beyazı ve sarıları dikkatli bir şekilde ayrılır. Sarıların bir parçasının bile beyazlara bulaşmaması ve  de yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir. Ayrıca mikserin çırpma aparatında bir parça bile yağ olmamalıdır.

Yumurtaların beyazı bir çırpma kabına alınır ve bir tutam tuz ile mikser ile orta hızda çırpılır.Biraz beyazlamaya başladığında mikserin hızı arttırılır ve toz şeker 3 - 4 aşamada yumurta akına eklenir. Yaklaşık 5 - 6 dakika çırpılarak toz şekerin tamamen erimesi ve yumurtaların sertleşmesi sağlanır.

Kar gibi olan şekerli karışıma benmari usulu ile eritilen çikolata eklenir ve kısa bir süre yumurtaların sönmemesine de dikkat ederek karıştırılır. Bu aşama  da çok karıştırılmamalıdır. Çünkü mermerimsi bir görüntü elde etmek istiyoruz.

Sonrasında bu karışım büyük  bir kaşık ile ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.

Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 60 -70 dakika pişirilir.

Daha sonra fırın kapatılır ama beze içinden çıkarılmaz ve soğuyuncaya kadar fırında bırakılır. Daha sonra çıkarılarak servis edilir.

Daha sonra eğer isterseniz biraz daha çikolata eritip bezelerin üstünü süsleyebilirsiniz. ya da hiç b,r şey koymadan afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 8 -10 adet beze çıkmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder