Sayfalar

18 Ocak 2017 Çarşamba

Damla Çikolatalı Dondurma Kaşığı Kurabiyesi




Aslında bu kurabiye hamuru Çikolatalı parçaları kurabiyeye çok benziyor. Sadece çok ufak bazıdeğişiklikler var. Değişiklerden birisi şekillendirme diğeri ise tereyağının ısısı. Her ikisinde de tereyağı oda sıcaklığında ama bunun tereyağı çok az daha soğuk. Yani tereyağı kesinlikle çok ısınmış nerede ise erime kıvamında olmamalıdır. Eğer tereyağı erime kıvamında olur ise cookies gibi kurabiyeler olacaktır. Bir de bu kurabiyede  bazı malzemelerin miktarı biraz değişik.

Ayrıca size un miktarı ile bir bilgi vermek isterim.Aslında bu küçük tiye tüm kurabiyer için geçerli. Bu kez kullandığım yumurta biraz küçük bir yumurta idi ve un 2 su bardağı yeterli oldu. Ama eğer biraz büyükçe bir yumurta kullanıyor iseniz 1 bir miktar daha un eklemeniz gerekebilir. Bunu hamuru yoğururken siz karar vereceksiniz



Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı (Ama sıcaktan erimiş şekilde olmamalıdır)
3/4 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı un + gerekirse 1 çorba kaşığı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı damla çikolata


Yapılışı

Şeker ve terayağı mikser ile çırpılır. İri kum taneleri kıvamını aldığında yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Elenen un,kabartma tozu ve vanilin eklenerek elle kısa bir süre yoğrulur.En son çikolata parçaları eklenir.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dondurma kaşığı ile aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Fırın ilk kapatıldığında kurabiyeler biraz yumuşak oluyor sakın pişmedi olarak düşünmeyin. Fırından çıktıktan sonra da kendi ısısı ile pişip tam kıvamında oluyor.

Bu ölçüler ile 10 - 12 adet kurabiye çıkmaktadır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder