Sayfalar

11 Ocak 2017 Çarşamba

Bademli Limonlu kurabiye





İçindeki tereyağı, badem ve limon kabuğu rendesi ile eve yayılan kokusu mükemmel bu kurabiyenin. Üstelikte ağızda dağılan bir kurabiye. bademli bir kurabiye nasıl yapabilirim diye araştırırken tasteofhome.com sitesinde bir tarifi gördüm ve onu uyarladım.

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekere
1 + 3/4 su bardağı un
1/2 su bardağı badem un
Yarım limon kabuğu rendesi

Yapılışı


Oda sıcaklığındaki tereyağı ve 2 yemek kaşığı ayrılan pudra şekeri kalan kısmı mikser ile çırpılır. Buna diğer malzemeler eklenir ve elle yoğurularak hamur hazırlanır.

Elle küçük parçalar koparılır ve ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirilir. ılındıktan sonra ayrılan pudra şekeri üzerine serpilir ve servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 18 - 20 adet kurabiye çıkmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder