Sayfalar

17 Ocak 2017 Salı

Portakallı Rezene



Rezene biz de çok sık kullanılmayan bir sebze. rezene ile ben bazen salata yapıyorum . Ama bu kez portakal ile pişirdim ve çok lezzetli oldu. Bu halini isterseniz salata olarak da tüketebileceğiniz gibi ızgara tavuk ve et yanında da servis edebilirsiniz.

Malzemeler

1 adet rezene kökü
1 adet portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber, kesme şeker

Yapılışı

Rezenenin en dış kabuğu kirli ise ayıklanır yıkanır ve büyüklüğüne göre 4 veya 6 parçaya bölünür. Isıtılan zeytinyağına rezeneler dikkatlice dağıtmadan dizilir. Önce bir tarafı sonra diğer tarafı hafifçe kızartılır.

Üzerine 1 adet portakal suyu (yaklaşık yarım su bardağı kadar) ,tuz, karabiber ve toz şeker eklenir kapağı kapatılarak pişirilir.

Ilık olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder