Sayfalar

17 Mart 2017 Cuma

Kuzukulağı Çorbası





Kuzukulağı çok bilinmeyen bilenler tarafından ise genellikle salataların içinde kullanılan bir yeşillik. Birkaç gün önce pazardan aldığım kuzukulağı ile salata dışında ne yaparım derken   Audracik Mutfakta'nın bloğında gördüm. Adı çorba ama bence tek başına bir yemek kadar doyurucu ve de çok besleyici. Hafif mayhoş tatları seviyor iseniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz derim.


Malzemeler

1 demet kuzu kulağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış yumurta (servis için)

Yapılışı

Zeytinyağı ısıtıldıktan sonra yemeklik doğranan kuru soğan ve küp doğranan havuçlar eklenir. Ara sıra karıştırarak kısa bir süre kavrulur. Sonrasında küp doğranan patatesler eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Sonrasında tavuk suyu ve 4 su bardağı sıcak su eklenir ve sebze pişirilir.

Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve un bir çatal ile çırpılır ve pişen çorbadan kaşık ile suyu alınır ve azar azar eklenerek terbiyeleme işlemi yapılır. Sonrasında ince kesilen kuzu kulağı eklenir ve 5 dakika kadar daha sürekli karıştırarak pişirilir.

Sonrasında  haşlanmış ve 4 parçaya bölünmüş yumurta eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler 5-6 kişi içindir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder