Sayfalar

7 Mart 2017 Salı

Labneli Pound Kek









Aslında bu klasik bir kek ama kurallarına uyar ise mükemmel kabaran ve de lezzetli bir kek. Bu keke niye pound kek denildiğinde gelince . Tam ölçüler ile yaparsanız tüm malzemelerin 1 pound yani 450 gr civarında olmasından kaynaklanıyor. Yani un,şeker, tereyağı ve yumurta 450 gr civarında olmalı. Ama tabii ki ben o kadar büyük bir kek yapmak istemediğim için ölçüleri yarı yarıya azalttım. Ve de yağı da biraz azaltarak labne ekledim.


Bu kekin bir diğer püf noktası tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması. Bu yüzden tüm malzemeler en az 1 saat önce buzdolabında çıkarılmalı.

Birde yumurtaların büyük boy olmasında ortalama 60 -70 gr olmasında fayda var. Eğer yumurtalar küçük ise 5 adet yumurta da kullanılması gerekebilir. Ağır ağır ve nispeten uzun sürede pişen bu keki pişirirken kesinlikle fanlı fırın kullanılmaması gerekiyor.  Gelelim tarife

Bu kek Martha Stewarttın Krem Peynirli Pound Kekinden adapte edilerek yapılmıştır


Malzemeler

4 adet büyük yumurta
125 gr tereyağı
100 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker (240 gr)
2 su bardağı un (240 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

Oda sıcaklığında tereyağı ve labne mikser ile çırpılarak krema kıvamına getirilir. Sonrasında buna toz şeker eklenerek en az 5 -6 dakika kadar çırpmaya devam edilir.  Bu arada mutlaka saat ile kontrol etmenizi ve en az belirttiğim süre kadar çırpmanızı öneririm.

Sonrasında yumurtalar teker teker eklenir. Her bir yumurta eklendikten sonra iyice çırpılır ve birinci yumurta karıştıktan sonra ikinci ve diğer yumurtalar sırayla eklenir.

Elenen un ve kabartma tozu 2-3 aşamada sıvı karışıma eklenir. Mikser ile 30 - 40 saniye kadar çırpıldıktan sonra  spatula ile karıştırılır ve unun sıvı karışıma eklenmesi sağlanır.

Tereyağı ile yağlanan dikdörtgen bir kek kalıbına hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Pişirmeye başladıktan yarım saat sonra kontrol edilir ve derece 160 dereceye indirilir. 60 dakika sonra ise kürdan testi yapılır ve henüz pişmemiş ise üzerine bir yağlı kağıt örtülür.Bu sayede üzerinin yanması engellenerek 10 dakika daha pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Benim ölçülerim ile 14-15 adet kek çıkıyor ve her bir dilim 210 kalori civarında


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder