Sayfalar

18 Mart 2017 Cumartesi

Hurmalı Pekmezli İrmik Helvası



Rafine şekeri mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum biliyorsunuz. Tamamen hayatından çıkaramıyorum ama bazı tatları da pekmez veya hurma veya muadili şeylerle  yapmayı da seviyorum. Bu irmik helvası da doğaçlama gelişti ve bence çok da güzel oldu. İnstagram da bu tarifi paylaştığımda bir arkadaşım kuru incir ile yapsak nasıl olur dedi. Bence harika bir öneri en kısa zaman da onu da deneyeceğim kesinlikle 😋😋😋


Malzemeler


  • 1 su bardağı irmik
  • 40 gram tereyağı
  • 5 adet hurma
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı


Yapılışı

Hurmalar kaynar suda 15 dakika kadar bekletilir.

Tereyağı ısıtılır. Sonrasında irmik ve çam fıstığı eklenerek kısık ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.

İrmik kavrulunca çekirdekleri çıkarılan ve küçük parçalara ayrılan hurmalar, pekmez, tarçın ve kaynar su eklenir ve kısa bir süre daha karıştırılır. Bu aşama da çok dikkat etmenizi öneririm. Suyu ekleyince birden bire fokurduyor bir yeriniz yanmasın.

Sonrasında minik muffin kalıplarına konur. soğuduktan sonra ters çevrilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder