Sayfalar

14 Nisan 2017 Cuma

Islak kakaolu kek





Daha önce de üzeri soslu kakaolu kekler paylaşmıştım. Kiminin üzerinde çikolata kiminin üzerinde ise tereyağı vardı. Bu kek ise sosunda sadece süt,kakao ve şeker olan bir sos hazırlanıyor. Yani maliyet ve yağ miktarı azalmış oluyor 😊😊😊 Aslında bu tarifi instagramda semranın mutfağında gördüm.Ama ben sosdaki yağı çıkararak hazırladım. Böyle de çok güzel oldu.

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sos için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

Yumurta ve toz şeker mikser ile rengi dönünceye kadar çırpılır. Daha sonra bu karışıma önce sıvıyağ sonra süt eklenerek kısa bir süre daha çarpılır.

Sıvı karışıma elenen un,kakao,kabartma tozu ve vanilin eklenerek çok kısa bir süre daha çırpılır.

Karışım 25X25 ölçülerinde yağlanmış kare fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 - 40 dakika pişirilir.

Sos için süt,toz şeker ve kakao çırpılır ve şeker eridikten sonra fırından çıkarıan sıcak kekin üzerine dökülür.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder