Sayfalar

18 Nisan 2017 Salı

Fındıklı Sütlü Un Helvası




Un helvasını birde süt ve fındık ile pişirmenizi öneririm. Yapanlar bence kesinlikle çok beğenecek....


Malzemeler

150 gr tereyağı
2 su bardağı un
1/2 su bardağı fındık kırığı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle süt ve toz şeker bir kaseye konur ve arasıra karıştırarak şekerin sütün içinde erimesi sağlanır.
Tereyağı derin bir tencereye alınır ve eritilir. Eriyen tereyağına un ve fındık kırığı eklenerek unun rengi dönünceye kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra eriyen şekerli sütlü karışım eklenir ve sürekli karıştırarak tamamen sütün çekmesi sağlanır ve ocak kapatılır.

Ilındıktan sonra kaşık ile şekil verilir ve servis tabağına dizilir. İsterseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz. Ama inanın süt ve tereyağının kokusu harika bu haliyle bile tarçın eklemeden de mükemmel oluyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder