Sayfalar

17 Nisan 2017 Pazartesi

Sucuklu rulolar





İsterseniz kahvaltı için, isterseniz akşam üzeri beş çayı yanında harika bir tarifim var. Mayalı bir hamur olduğu için biraz beklemeniz gerekiyor. Bu nedenle eğer kahvaltı için hazırlayacaksanız biraz erken kalkmanızı öneririm 😊😊😊


Malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1/3 su bardağı ılık su
3,5 - 4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
Kekik
50 gr eritilmiş tereyağı
1 yumurta sarısı
1 su bardağı küp doğranmış sucuk
1/2 su bardağı küp doğranmış kaşar peynir
1 adet küp doğranmış köz biber

Yapılışı

Sıvıyağ, yoğurt, ılık su, toz şeker ve kuru maya bir kasede karıştırılır. Bu karışıma daha sonra 3,5 su bardağı un ve tuz eklenerek yoğurmaya başlanır. Hafif yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlanıyor. Hamur çok cıvık olursa 1 veya 2 kaşık kadar daha un ekleyebilirsiniz. Un ilavesini kontrollü yapmanızı öneririm.

Yoğurulan hamur derin bir kaseye konur ve üzerine strech flim konularak  45 dakika kadar mayalanması için beklenir. Sürenin sonunda hamurdan 8 eşit parça koparılır ve bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde hamur merdane ile açılır. Düz bir tabağa açılan hamur konur ve üzerine eritilmiş tereyağından bir fırça ile sürülür. Diğer hamur parçaları da teker teker açılır ve her bir katın arasına tereyağı sürülerek üst üste konur. en üste yine tereyağı sürülür ve üzerine strech film kapatılarak en az 15 dakika buzdolabında soğutulur.

buz dolabından çıkarılan hamur yine merdane ile yaklaşık 30 X 40 ölçülerinde dikdörtgen şeklinde açılır.Açılan hamura öncelikle biraz kekik serpilir. Küp doğranan kaşar peyniri, sucuk ve köz kırmızı konur ve uzun kenarından başlayarak sıkıca sarılır.rulo şekline getirilen hamur 2 cm kalınlığında kesilir. Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür . Önceden ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder