Sayfalar

23 Ekim 2016 Pazar

Karamel soslu Muzlu Havuçlu kek





Mutfağa havuçlu kek yapmak için girdim ve gözüme takılan kararmış muzu görünce bunu değerlendirmek istedim. Böylece doğaçlama olarak ortaya bu kek ortaya çıktı. Havuç ve muzun bir araya geldiği bu  mükemmel bir lezzeti mutlaka denemelisiniz. Ama kullanacağınız muz çok çok olgun olmalı.İçindeki ayran da bu keki harika bir yumuşaklık verdi.


Malzemeler

2 + 1/4 su bardağı un
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı ayran
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 adet olgun muz
1 büyük havuç

Karamel sos

1/2 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı pudra şekeri


Yapılışı

Toz şeker ve sıvıyağ mikser ile uzun süre çırpılır.Rengi döndükten sonra sıvıyağ ve ayran eklenerek biraz daha karıştırılır.

Muz bir çatal ile ezilerek eklenir. Un, kabartma tozu, toz tarçın ve toz zencefil elenerek eklenir. Kısa bir süre daha karıştırılır. Rendenin ince tarafı ile rendelenen havuç eklenir.

Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirilir.

Karamel sos için pudra şekeri dışındaki diğer malzemeler sos tenceresine konur ve sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocak kapatılır ve pudra şekeri eklenerek eriyinceye kadar karıştırılır.

Ilınan sos soğuyan kekin üzerine dökülür. Ancak bu sos yaklaşık 10 - 15 dakika içinde donuyor bu yüzden donmadan kekin üzerine dökülmelidir.

Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder