Sayfalar

21 Ekim 2016 Cuma

Mükemmel Kakaolu puding




Bu puding çok sevdiğim Cafe Fernandonun sayfasından. Onun yemek yazılarını, tariflerini okumak benim için büyük keyifti. Çalıştığım dönemlerde bazı günler yemekten sonra hızla masama geçer ve onun mükemmel yazılarını okurdum.Ama ne yazık ki artık blogunda yeni yazılar yok. Neyse konumuza dönelim ve mükemmel kakaolu puding nasıl oluyormuş yazalım :)



Malzemeler

4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
700 ml süt
1/2 su bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya veya 1 adet vanilya çubuğu


Yapılışı

Tencereye, kakao,toz şeker ve nişasta konur ve karıştırılır.Daha sonra buna süt ve tereyağı varsa vanilya özütü yoksa vanilin eklenir. Daha sonra ocak yakılır ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Burada kıvam sicim gibi akan bir karışım olmamalı biraz daha koyu bir kıvam olmalıdır.

Pişen puding bardaklara pay edilir.Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine strech flim örtülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır. (bu sayede pudingin üzerinde kalın bir tabaka oluşmuyor. Bu yüzden bu aşamayı atlamamanızı tavsiye ederim.

Soğuduktan sonra artık geriye afiyetle yemek kalıyor..

Bu ölçüler ile 4 adet puding çıkıyor. Ama tabii bu ölçü sizin kaselerinizin büyüklüğüne göre değişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder