Sayfalar

23 Ekim 2016 Pazar

Tarçınlı Üçgen Ekmekler




Daha önceden yaptığım pofuduk ekmekleri bu kez farklı şekilde keserek ve de pişirerek harika bir lezzet hazırladım. Bence bu pişirme yöntemi ile de bunu tarifi denemelisiniz.

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
2,5 - 3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı bal
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağıtarçın,bal

Yapılışı

Süt ılıkken içine sirke eklenir ve 10 dakika kadar bekletilerek ekşimesi sağlanır. Bu sayede süt kesilecektir. Daha sonra bal veya maya eklenerek karıştırılır ve 5 dakika daha bekletilir.

Un yoğurta kabına alınır. Bir çatal ile çırpılan yumurta, eritilmiş tereyağı eklenir ve çatal ile karıştırılır. Bu karışıma mayalı karışım eklenir. Hamur yoğrulur. Yoğurma işlemine önce 2,5 su bardağı un ile başlayıp sonra gerekirse kalan unu kontrollü olarak ekleyebilirsiniz.

En az 5 dakika hamur yoğrulur. Yağlanmış derin bir kaba konur ve üzeri örtülerek yaklaşık 1 saat kadar bekletilir.

Sürenin sonunda hamur biraz yoğrularak gazı çıkarılır. Hamur ikiye bölünür merdane ile 25 - 30 cm çapında açılır ve bir fırın tepsisine konur. Üzeri örtülür ve 15 dakika kadar bekletilir.

Sonra önce ortadan ikiye, sonra yine ikiye ve yine ikiye kesilerek sekiz parçaya ayrılır.

Tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur, Kızan yağa teker teker kesilen parçalar konur ve her iki tarafı kızartılır. Servis tabağına alınan üçgen ekmeklerin üzerine tarçın ve bal dökülerek sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder