Sayfalar

11 Ekim 2016 Salı

Muzlu Çikolatalı Kek







Eve yayılan mis gibi muz ve tarçın kokusu ile harika bir kek tarifim var bugün. Yumuşacık lezzeti ve de dokusu ile harika bir kek.içindeki çikolatanın kıtırlıları üzerindeki çikolatanın yumuşaklığı ile söylenecek söz yok gibi :)


Malzemeler

3 yumurta
2,5 su bardağı un
3/4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı esmer şeker
2 adet olgun muz
80 gr bitter çikolata ( 1 paket)
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilin

Üzerine

Yarım paket Dr Oetker çikolata sos
1 su bardağı süt

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Buna çırpılan yumurtalar teker teker eklenir. Çırpmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu ve karbonat bir kaseye elenir. muzlar bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Çikolata küçük parçalar halinde kesilir.

Tereyağı,şeker ve yumurta karışımına ezilen muz ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Elenen kuru karışım buna eklenir, Çikolata ilave edilir ve bir spatula yardımı ile karıştırılır.

22 cmlik yağlanan kek kalıbına kek karışımı dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 - 40 dakika pişirilir.

İsterseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ama ben son dakikada evde bulunan hazır çikolata sosu pişirdim. Dr oetkerin  paket çikolata sosunun yarısı bunun için yeterli. Paketin üzerinde belirttiği şekilde pişirdim ve sosu da üzerine ekledim. Karar sizin isterseniz çikolata soslu isterseniz çikolata sossuz yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder