Sayfalar

26 Kasım 2017 Pazar

Beyaz Çikolatalı Balkabaklı Cheesecake






Daha önce de Balkabağı ile bir cheesecake hazırlamıştım. Bu kez onu biraz daha değiştirdim. Üzerine beyaz çikolata ile ganaj ve alt katmanı ise bisküvi ile hazırladım ve inanın bu çok daha lezzetli oldu. İçine rengi biraz daha yoğun olsun diye taze zerdeçal ekledim. Bunu koymak zorunda değilsiniz. Hata koyacak iseniz kesinlikle bir fındık büyüklüğüne geçmeyecek şekilde koymalısınız. Aksi takdirde tadı bozulacaktır. Dediğim gibi çok alışkın olduğunuz bir lezzet değil ise koymaya bilirsiniz bile....

Malzemeler

  • 2 paket Eti Burçak
  • 75 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı balkabağı püresi
  • 400 gr labne
  • 100 gr süzme yoğurt (süzme yoğurt kullanmayıp kremayı 200 grama çıkarabilirsiniz)
  • 100 gr krema
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yumurta
  • Vanilya, Tarçın,Muskat, bir çimdik tuz
  • Fındık büyüklüğünde taze zerdeçal
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema


Yapılışı
Bisküvi ve eritilmiş tereyağı mutfak robotu ile çekilir ve kum gibi yapılır. Yağlanan 24 cm lik kelepçeli kalıba yayılır ve iyice bastırarak sıkıştırılır. Önceden ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir.

Balkabağı püresini hazırlamak için 1 kilo balkabağı, 1 veya 1,5 su bardağı toz şeker ile pişirilir. (Şeker miktarını damak tadınıza göre belirlemenizi öneririm.) Pişerken içine kabuk tarçın ve karanfil eklenir. Balkabağı pişince bunlar çıkarılır ve blanderda çekilerek püre haline getirilir. Bunun 2 su bardağını kullanıp kalanı buzdolabı poşetine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.

Hazırlanan kabak püresi soğuduktan sonra krema,süzme yoğurt, toz tarçın,rende muskat, rende zerdeçal eklenerek spatula ile karıştırılır.

Labne mikserde çok kısa bir süre çırpılır Pudra şekeri ve esmer şeker eklenir. Yumurtalar tek tek eklenerek  kısa bir süre daha çırpılır. Uzun süre çırpmayın aksi takdirde çok sulanır. Bu karışıma balkabaklı  karışım eklenir ve spatula ile birbirlerine iyice karışması sağlanır.

Pişen alt katman fırından alınır. Üzerine karışım dökülür. Fırının sıcaklığı 160 dereceye indirilir ve 50 - 60 dakika arasında pişirilir. Bu arada  alt rafa başka bir fırın tepsisi konur üzerine bir miktar su eklenir. Bu suyun buharı cheesecakenin çatlamasını önlüyor diyorlar 😊😊

Pişen cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına konur ve en az bir gün bekletilir.
servis etmeden önce beyaz çikolata benmari usulu eritilir.Krema eklenir. Hazırlanan ganaj üzerine dökülür. İsterseniz üzeri süslenerek servis edilir








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder