Sayfalar

26 Kasım 2017 Pazar

Kolay Su Böreği





Eğer siz de benim gibi su böreğini kendiniz açamıyor ve de yapamıyor iseniz bu böreği denemelisiniz. Hazır yufka ile hazırlanıyor. İçine koyacağınız bir kaç malzeme sayesinde  sayesinde kabarık ve yumuşacık bir börek oluyor.

Malzemeler


  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çorba kaşığı un (Püf noktası 😊)
  • 150 gr beyaz peynir 
  • Maydanoz tuzu


Yapılışı

Yumurtalar derin bir kaseye kırılır ve bir çatal ile çırpılır. Buna süt, su, zeytinyağı ve biraz tuz eklenerek çırpmaya devam edilir.

25 X 40 ölçülerindeki bir fırın kabı yağlanır. Bir adet yufka kenarları sarkacak şekilde fırın kabına yayılır. Üzerine sıvı karışımdan yarım kepçe kadar dökülür. Bunun üzerine bir yufkanın yarısı didiklenerek parçalanır ve eşit derece de yayılır. Üzerine biraz daha sıvı karışım dökülür. Kalan yarım yufka bunun üzerine yine didiklenir. Üzerine biraz sıvı karışım dökülür. Bir tutam un serpilir. Üzerine ufalanan beyaz peynir ve iri parçalar halindeki maydanoz konur.

Kalan üçüncü yufkanın yarısı yeniden didiklenerek serpilir. Üzerine yine biraz sıvı karışım dökülür. Yine bir tutam un serpilir. Yeniden kalan yufka didiklenir. Üzerine sıvı karışım dökülür.

Kenarlardan sarkan yufka üzerine yayılır. aralarına kalan sıvı karışım dökülür. Fırın tepsisinin üzerine sera strech yayılır. En az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.

Buzdolabından alınan böreğin üzerine maden suyu dökülür. 180 derece önceden ısıtılan fırına konur ve 30-35 dakika kadar pişirilir.

Gördüğünüz gibi su böreğin püf noktaları üzerine serpilen un ve 2-3 saat buzdolabında bekletilmesi. Bu sayede gerçek su böreği gibi gayet lezzetli ve kabarık bir börek oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder