Sayfalar

15 Kasım 2017 Çarşamba

Süt reçeli sosu ile Elmalı Tarçınlı Kek





Elmalı bir kek hazırladım bu kez. Servis ederken üzerine bir de süt reçeli ekleyince ortaya mükemmel bir şey çıktı



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
2,5 su bardağı un
3/4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 büyük elma


Yapılışı


Süte limon eklenir ve bir kenarda 10 dakika kadar bekletilir. Bu aşama da süt kesilecek ve biraz lor kıvamı alacaktır.

Tereyağı eritilir ama sıcak olmamalıdır. Eritilip ılınan tereyağı ,toz şeker ve yumurta mikser ile çırpılır.

Süt bu karışıma eklenir.Un, tarçın ve kabartma tozu elenerek eklenir.Elmanın kabuğu ayıklanır ve küçük parçalara ayrılarak doğranır ve eklenir. Bir spatula ile tüm malzemeler karıştırılır. Yağlanan 22 cm lik kek kalıbına dökülür.

180 derecede 30 - 35 dakika kadar pişirilir.  Soğuduktan sonra üzerine süt reçeli dökülerek servis edilir.

Süt reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder