Sayfalar

15 Kasım 2017 Çarşamba

Süt Reçeli






Uzun zamandır yapmak istediğim  Süt reçelini geçenler de denedim.  Çok lezzetli oldu. Hatta tarifi bloga yazıncaya kadar birkaç kez daha yaptım bile 😊 Karamel kıvamında bu reçel isterseniz kahvaltıda kullanabilirsiniz. İsterseniz keklerin üzerine sos olur. İsterseniz de cheececake.  Sadece sabır gereken bir reçel. Yaparken hiç yanından ayrılmamanız gerekiyor. Bir de derince bir tencere kullanmanızı öneririm. Çünkü karbonatı süte eklediğiniz zaman kabarıyor.

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (200 g)
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı

Süt ve şeker bir tencereye konur ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra karbonat eklenir. Sürekli karıştırmaya devam edilir. Rengi koyulaşıp karamel kıvamı aldığında ocak kapatılır. Kavanoza konularak buzdolabında saklanır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder