Sayfalar

9 Haziran 2016 Perşembe

Baklava Yufkası ile Çilekli tatlı





Baklava yufkası ile çilekli ve labneli bu harika tatlı doğaçlama gelişti. Televizyonda Sedef İyibar'ın programında elmalı baklava yaptı. Ama evde elma yoktu .Mevsim çilek mevsimi olduğundan evdeki bolca çilekler ile bunu yapsam nasıl olur dedim ve malzemeleri almak için dolabın kapağını açtığımda bana bakan labne kutusu ve  bankonun üzerindeki fındıklar aklımı çelince ortaya bambaşka ama çok lezzetli bir tarif çıktı. Çilekli tatlıları çok sevmeyen oğlum bile bu tatlıyı çok beğendi. Ona göre yani :)

Birde ben 15 X 20 ölçülerinde küçük bir fırın kabı kullandım. Ama ilk fırsatta daha büyük ölçülerdeki bir kalıp ile de yapacağım. Daha büyük bir fırın kabı kullanılacak ise ölçülerin kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre arttırılması gerekecektir

Malzemeler


  • 10 adet baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı labne
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 8 - 10 adet çilek


Şerbeti için


  • 3/4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı

Tereyağı eritilir.Ama kaynama noktasına getirip tereyağı yakılmamalıdır.

Bir fırın kabı tereyağ ile yağlanır ve fırın kabı ölçülerinde kesilmiş bir kat baklava yufkası serilir ve tereyağ ile yağlanır. Bu işlem 8-10 kez tekrar edilir.

Labne , ince doğranmış çilekler ve dövülmüş fındık bir çatal yardımı ile karıştırılır ve ara katman olarak yayılır.  Yeniden baklava yufkası yayılır. Üzerine tereyağ sürülür ve yine bu işlem  8 -10 kez tekrar edilir. En üst katmana da tereyağ sürülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika kadar pişirilir.

Şerbeti için su ve şeker birkaç dakika kaynatılır ve soğumaya alınan.

Pişen baklava fırından alınır. Soğuk şerbet sıcak baklavanın üzerine dökülür ve şerbetin çekmesi beklenir.

İster ılık isterseniz de buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder