Sayfalar

6 Haziran 2016 Pazartesi

Mısırlı Muffin






Sabah kahvaltıları için veya tam da içinde bulunduğumuz Ramazan ayında sahur sofraları için harika bir muffin önerisi. Pazar sabahı mutfağa girip tamamen doğaçlama gelişen bir tarif. Üstelik mikser kullanmaya da gerek olmayan bu tarifi ev halkını uyandırmadan pişirip onlara güzel bir süpriz yapabilirsiniz.




Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı  yoğurt
  • Yarım su bardağı konserve mısır
  • Yarım su bardağı rende kaşar
  • 4-5 dal dereotu
  • 2-3 adet dana jambon
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat


Yapılışı

Yumurta, yoğurt çatal veya bir çırpıcı ile çırpılır. Buna tereyağı ve zeytinyağı eklenir.

Sıvı karışıma mısır unu , karbonat ve kabartma tozu eklenir. Rendelenen kaşar, konserve mısır ve doğranan jambon eklenir . Doğranmış dereotu eklenir.

Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 7-8 adet muffin çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder