Sayfalar

6 Haziran 2016 Pazartesi

Muhammara





Muhammara ister kahvaltıda, ister meze olarak, ister bir dilim ekmek üzerine öğleden sonra atıştırmalığı , isterseniz de köfte veya ızgara etlerin yanında harika bir eşlikçi olacaktır.Ana malzemeleri ekmek kırıntısı, ceviz ve salçadan oluşan bu lezzet bir güneydoğu anadolu yemeği ama birçok bölgeden farklı isimler ile yapılıyor. Bazı bölgelerde adına acuka, bazı yerlerde acılı ezme, bazı yerlerde ise muhammara deniyor. Ben internette nasıl yapıldığı araştırırken severek takip ettiğim kitcheninred. com un blogundakendi damak tadımıza en yakın olduğunu düşündüğün tarifi gördüm. Kendimce bazı değişiklikler yaparak tarifi uyguladım.


Malzemeler


  • Yarım su bardağı ufalanmış ekmek
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet köz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 çorba kaşığı su
  • kimyon,acı toz biber
Yapılışı

Ekmekler rondodan geçirilerek ufalanır ve bir kaseye alınır.

Cevizler rondodan geçirilir kaseye eklenir.Köz biber ,sarımsak, biraz su ve zeytinyağı rondodan çekilir ve aynı kaseye eklenir.

Domates salçası ve biber salçası karışıma eklenir ve karıştırılır. Kimyon ve acı toz biber ile tatlandırılır. Gerekirse kalan su ve zeytinyağı eklenir. Kavonozlara konularak buz dolabında 10 -15 gün saklanır.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder