Sayfalar

7 Haziran 2016 Salı

Buğdaylı Enginar Salatası




Geçen hafta çok sevdiğim bir arkadaşımın oğlunun  düğünü nedeniyle Çeşme Alaçatı'da idik. Oraya kadar gitmişken ve de o gün Alaçatı pazarı varken pazara gitmeden ve de enginar almadan dönmek hiç olmazdı. Gerçi kabak çiçeklerinde  de aklında kaldı ama onları İstanbul'a getiremezdim. Çokça enginar aldığım için bu aralar sürekli enginar ile bir şeyler yapıyorum. Bu salatada onlardan birisi Tamamen doğaçlama gelişen bu salata gayet besleyici ve de lezzetli.


Malzemeler


  • 3 - 4 adet bebek enginar
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 adet salatalık
  • 3 -4 adet çeri domates
  • 3 adet taze soğan
  • Dereotu ve maydanoz
  • Limon ve zeytinyağı


Enginarlar yıkanır , temizlenir. Temizlenmiş enginar alındı ise 4-5 parçaya bölünür ve limonlu kaynar suda 5-10 dakika kadar haşlanır ve süzülür.

Salata yapılacak kaseye soğuyan enginar, doğranan taze soğan ve yeşillikler eklenir.

Salatalık doğranır ve domates doğranır tüm malzemeler karıştırılır. Limon ve zeytinyağı ile sos hazırlanır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür. Yarım saat kadar bekletildikten sonra servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder