Sayfalar

8 Haziran 2016 Çarşamba

Lavantalı Labneli Güllaç







Yine ramazan ayı geldi ve ramazan klasiği Güllaç sofralarımızda yerini almaya başladı.Bu kez hep aynı şekilde hazırlamaktan sıkılanlar için harika bir önerim var. Alışılmış Güllaçdan farklı  malzemeler ile hazırlanan ve sunumu çok şık olan bu tarifi  çok lezzetli . Tamamen doğaçlama gelişen bu tarifi bence mutlaka denemelisiniz :)


Malzemeler

  • 6 adet Güllaç yaprağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı lavanta
  • 2 yemek kaşığı labne
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 14 -15 adet kuru kayısı


Yapılışı

Süt, toz şeker ve lavanta kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve 5 dakika kadar  bekletilir. Sonra süzülerek lavanta kokulu süt elde edilir.

Labne , dövülmüş fındık ve robottangeçirilen kuru kayısılar karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.

Bir borcama bir kepçe sıcak süt konur.Güllaç yaprağı ikiye bölünür ve sütün içinde ıslatılır.İkiye katlanır.Ortasına labneli karışım konur ve sigara böreği sarar gibi sarılır.

6 Güllaça aynı işlem yapılır. Bir borcama dizilir ve kalan süt üzerine dökülür. Buz dolabında soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder