Sayfalar

5 Haziran 2016 Pazar

Ebruli Mozaik Pasta





Mozaik pastayı sevmeyen yok gibidir. Aslında gayet pratik bir pasta olan bu pastayı bazı kişiler de içinde çiğ yumurta olduğu için yemek istemez. İşte bu tarif tam da onlara göre içinde çiğ yumurta olmayan bu tarifi denemenizi öneririm.

Bu tarifi homecookingadvanture.com sitesinde gördüm ama ben ölçüleri biraz değiştirdim ve üzerine ganaj hazırlayarak süsledim.Gelelim yapılışına

Malzemeler


  • 300 gr bisküvi (2 paket)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı kakao
  • 100 gr erimiş tereyağı


Üzeri için

  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket bitter çikolata
  • 100 gr krema


Yapılışı

Su, toz şeker ve kakao sürekli karıştırarak eritilir.Erimiş tereyağı eklenir ve bir süre daha karıştırılır. Geniş bir kaba bisküviler kırılır.Kakaolu sos eklenerek karıştırılır.22 cm lik kelepçeli kek kalıbına düzgünce yayılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.

Bu arada beyaz çikolata ve bitter çikolata ayrı ayrı kaplara konur.Krema pay edilir ve mikrodalgada eritilir. Mikrodalga yok ise benmari usulu ile çikolata eritilir ve krema ile karıştırarak ganaj elde edilir. Biraz soğuduktan sonra pastanın üzerine dökülür. Bir kürdan ile ebruli desen verilir. Buzdolabında bir kaç saat soğutulduktan sonra  servis edilir

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder