Sayfalar

22 Eylül 2016 Perşembe

Antep fıstıklı ve çikolatalı kurabiye




Çocuklar okuldan eve döndüğünde bir bardak süt ile onlara bu kurabiyeden verseniz ve de kendinizi harika bir çay yapsanız olmaz mı :) Bence harika olur. İçi yumuşacık bu kurabiyelerin her hali güzel ama özellikle ılıkken yerseniz içinde eriyen ve henüz donmamış olan çikolata parçaları ile mükemmel oluyor.


Malzemeler

1+ 3/4 su bardağı un
1 yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı kakao
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı doğranmış antep fıstığı


Yapılışı

Tereyağı ve pudra şekeri mikser ile çırpılarak krema kıvamına getirilir. Bu yumurta eklenerek  çırpmaya devam edilir.

Un, kakao elenerek eklenir ve yine karıştırılır. En son damla çikolata ve 2 yemek kaşığı doğranmış antep fıstığı eklenerek kısa bir süre yoğrulur.

Daha sonra buzdolabında 20 - 25 dakika kadar bekletilir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt konur. Hamura yuvarlak şekiller verilir ve kalan doğranmış antep fıstıklarına batırılarak tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

Bu ölçüler ile 14 -15 adet kurabiye çıkıyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder