Sayfalar

6 Eylül 2016 Salı

Muzlu Yulaflı Browni




Canım browni istiyor ama orjinal brownideki kadar çok yağ koymak ve de beyaz un kullanmak istemiyordum. Mutfağa girdiğimde doğaçlama gelişen yulaf unu ile yaptığım ve içindeki muz sayesinde ıslak yapısını koruyan mükemmel bir browni oldu.Hatta  ilk gün hepsi bittidiği için kalan parçaları buzdolabına kaldırdığında ertesi gün soğuk soğuk da gayet lezzetli idi :)  Ben denemenizi öneririm


Malzemeler


  • 1,5 su bardağı yulaf unu
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 75 gr tereyağı
  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım paket kabartma tozu



Yapılışı

Yumurta ve toz şeker mikser ile çok iyi şekilde çırpılır. Rengi dönmeye başladıktan sonra eritilmiş tereyağı eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Yulaf unu, kakao kabartma tozu, hindistan cevizi tozu eklenerek kısa bir süre daha çırpılır. Süt eklenir Buna parçalara ayrılmış muz ve damla çikolata eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır ve hazırlanan brovnie karışımı  yağlanmış 25 X 25 kek kalıbına dökülür.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika civarında pişirilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder