Sayfalar

25 Eylül 2016 Pazar

Mantarlı Frittata




İtalyanların frittata dediği şey bence fırında omlet.Hazırlarken istediğiniz sebzeleri koyabilirsiniz, İsteseniz jambon veya pastırma ile tatlandırabilirsiniz.Yani yaratıcılığınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Malzemeler

5 adet yumurta
Yarım su bardağı rende kaşar
3-4 adet hindi jambon
10 -12 adet mantar
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Zeytinyağı ısıtılır. Buna  doğranmış biberler eklenir ve kavurmaya başlanır. Bir süre sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tuz ve biber ile tatlandırılır.

Bu sırada yumurtalar bir kasede çırpılır. Rende kaşar ve doğranmış jambon buna eklenir. Sebzeler piştikten sonra bu karışım sebzelerin üzerine dökülür. Karıştırılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder