Sayfalar

29 Eylül 2016 Perşembe

Tambuğday unu ile peynirli poğaça




Peynirli poğaçayı bir de tam buğday unu ile hazırlamak isteyenler için bir tarif geliyor. İçinde akan erimiş peynirli ile mükemmel bir lezzet.Beş çayları ve de uzun kahvaltılar için harika bir poğaça. Denemelisiniz.


Malzemeler

2 su bardağı tam buğday unu
125 gr erimiş oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı sirke
4-5 dal dereotu
1 su bardağı beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı

Yapılışı

Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. beyazı bir karıştırma kabına alınır. Buna tereyağı, sirke ve süt eklenerek bir tel çırpıcı ile çırpılır.

Bu karışıma un, kabartma tozu ve karbonat eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hamur kıvamını aldıktan sonra rendelenen peynirler ve doğranan dereotu eklenir.

Yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılan fırında 25 - 30 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder