Sayfalar

4 Eylül 2016 Pazar

Vanilyalı Kup




Sütlü tatlıları sevenler için harika bir tarif geliyor. Mis gibi vanilya özütü ile hazırlanıyor. İçine birazda çırpılmış krema eklenince mus kıvamında  mükemmel bir kup oluyor. Üzerine ben ganaj ekledim ama siz isterseniz harika meyve püreleri hazırlayabilirsiniz. Ya da altına gofret kırıntıları koyup üzerine bu kupu dökerek nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket krema (200 gr)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü yoksa 1 paket vanilin


Üzeri için

  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 gr krema



Yapılışı

Krema ve vanilya özütü dışındaki tüm malzemeler bir sos tenceresine konularak karıştırılır ve tüm malzemeler karıştırdıktan sonra ocağa konur ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir.

Pişmeye yakın vanilya özütü eklenir ve hazırlanan muhallebi bir cam kaseye alınır. Üzeri sertleşmemesi için üzerine strech flim serilir ve buzdolabına konularak soğuması sağlanır.

Krema bir kaseye alınır. Mikser ile çırpılarak sertleşmesi sağlanır ve o da buzdolabına konularak soğutulur.

Hem hazırlanan muhallebi hemde krema 1 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra ikisi de dışarı alınır.

Öncelikle muhallebi mikser ile 1 dakika kadar çırpılır. Sonra buna iki aşamada krema eklenir ve krema eklendikten sonra spatula ile karıştırılır. Kup bardaklarına pay edilir.

Hazırlanan kup soğumak üzere buzdolabına konur. Bu arada ganaj hazırlanır. Ganaj için mikro dalga fırında çikolata eritilir. Eriyen çikolataya krema eklenir . Hazırlanan ganaj  kupların üzerine dökülür.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 4-5 adet kup çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder