Sayfalar

20 Eylül 2016 Salı

Fırında Palamut Kızartma





Balık seviyor ama evde kızartma yapmak istemiyor iseniz bu tamda tarif size göre. Hem kızartma gibi lezzetli hemde çok daha az yağlı olduğu için kızartmadan daha sağlıklı.

Malzemeler


  • 2 adet palamut
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon


Yapılışı

Balıkçıda dilimlenmiş palamutlar yıkanır ve tuzlanarak 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra balıklar yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur. Balıkların her iki yüzü de bir mutfak fırçası ile ya da peçete ile yağlanır. Üzerine istenirse biraz daha tuz serpilir ve dilimlenen limonlar konur.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakika kadar pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder