Sayfalar

25 Eylül 2016 Pazar

Klasik Pankek



Pankek severler için  klasik bir pankek tarifi vermek istedim. İnstagramda severek takip ettiğim kitcheninred'in paylaşımlarında gördüm. Sanki bir bazlama gibi pofuduktu. Bu yüzden de denemek istedim. Sanırım bundan sonra  başka reçeteler denemeyeceğim ve sadece bunu yapacağım. Çünkü mükemmel şekilde kabaran bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.

Pankek yapımının püf noktalarına gelince unlu karışım eklendikten sonra kesinlikle fazla karıştırılmamalı. Çok karıştırılmaması halinde pofuduk olmayacaktır. Bir de Hazırlanan karışımın kıvamın boza kıvamında olmalı. Gelelim tarifine

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı

Un,kabartma tozu ve karbonat elenerek bir kenarda bekletilir.

Yumurtalar ve toz şeker bir tel çırpıcı ile çırpılır. Çırpılan bu karışıma eritilmiş tereyağı ve süt eklenerek ıslak malzemelerin çok iyi şekilde karıştırılır.

Bu karışıma unlu karışım eklenir ve kısa bir süre daha karıştırarak boza kıvamına getirilir.

Kalan tereyağı eritilir. Bir teflon tava ısıtılır ve erimiş tereyağı eklenir. Yarım kepçe pankek karışımı tavaya konur. Önce bir tarafı pişirilir. Üzerinde gözenekler başladıktan sonra diğer tarafı pişirilir.

Sonrasında isterseniz bal ve kaymak ile , isterseniz çikolatalı sos ile , isterseniz labne ve reçel ile servis edebilirsiniz. Artık karar sizin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder