Sayfalar

3 Eylül 2016 Cumartesi

Böğürtlenli Muzlu Dondurma





Muz ile yapılan bu tip şekersiz dondurmaları bazı yemek programlarında veya internette görüyordum. Ama bu güne kadar yapmamıştım. Pazardan aldığım böğürtlenleri değerlendirmek isterken bu dondurmayı yaptım mükemmel oldu. Artık sanırım farklı versiyonlarını da deneyeceğim. Diyet yaptığınız dönemlerde veya sağlıklı bir şeyler yemek istediğinizde harika bir alternatif.

Malzemeler


  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı böğürtlen
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı

Muz ayıklanır ve dilimler halinde kesilerek buz dolabı poşetine konularak dondurulur. Böğürtlen buz dolabı poşetine konularak dondurulur.

Donan muz ve böğürtlen dolaptan dışarı alınır ve oda sıcaklığında 5 - 10 dakika bekletilir. Daha sonra mutfak robotuna alınır ve üzerine yoğurt ve bal konularak krema haline getirilir.

Bu karışım buzluğa konularak yarım saat kadar dondurulur ve daha sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Bu ölçüler ile 3 top dondurma çıkmaktadır.

Püf noktası : Dondurma karışımı buzluğa konulduktan sonra  yarım saat veya 45 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Aksi takdir dondurma kıvamından farklı bir yoğunluğu olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder