Sayfalar

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Armutlu Zencefilli Muffin





Eve mis gibi kokuların yayıldığı içinde tarçın, zencefil, çikolata ve cevizin olduğu harika bir armutlu muffin paylaşmak istedim.Ben hafif bir kıtırtı için ceviz koydum içine ama siz isterseniz bunu hiç koymaya bilirsiniz veya fındık, badem ekleyebilirsiniz. Karar sizin

Malzemeler


  • 2 yumurta
  • 75 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 armut
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz


Yapılışı


Öncelikle armutlar ayıklanır ve küçük parçalar halinde kesilir. Küçük bir tencereye kesilen armut, 1 yemek kaşığı toz şeker ve tarçın eklenir. Kapağı kapatılarak kendi suyu ile 10 - 15 dakika pişmesi sağlanır. Pişen armutlar soğumaya alınır.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve kalan  toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Buna yumurtalar tek tek eklenir. Süt eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Elenmiş un,Kabartma tozu, toz zencefil ve vanilin eklenir ve çok kısa bir süre daha karıştırılır. Un eklendikten sonra uzun süre mikser ile çırpılmamalı.

Hazırlanan hamura soğuyan armutlar, damla çikolata ve ceviz eklenerek bir spatula ile karıştırılır.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika pişirilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder