Sayfalar

21 Ağustos 2016 Pazar

Fit Pasta




Zaman zaman yağsız, unsuz, şekersiz, glutensiz tarifler paylaşıyorum biliyorsunuz. Buda onlardan birisi.Biraz zaman alan ve de bekleyerek yapılan bir tarif ama pişmeyen bu tatlı gayet sağlıklı ve de lezzetli. Sağlıklı ama yine de kontrollü yenilmesi gereken bir tatlı tabii ki.Üç katmanlı bu tatlının alt ve orta katmanı instagramda severek takip ettiğim @mintyandbee ait üst katmanı ise benim daha önce de sizlerle paylaş fit puding. Şekeri ve gluteni hayatından çıkarmak isteyenler eminin bu tarifi deneyecektir eminim :)


Malzemeler

Alt katman
1 su bardağı hurma
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı kaju
3-4 yemek kaşığı su veya süt

Orta katman
1 su bardağı kaju
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Üst katman
1 adet çok olgun avakado
1 yemek kaşığı kakao
4-5 adet hurma
Yarım çay bardağı sıcak su

Yapılışı

Alt katman için tüm malzemeler bir mutfak robotuna konur ve hamur haline getirilir. 20 cmlik kelepçeli kek kalıbına yayılır , düzeltilir. buzdolabına konularak yarım saat soğuması sağlanır.

Orta katman için bir saat suda bekletilen kajunun suyu süzülür ve mutfak robotuna konur: 5 dakika boyunca çekilir ve krema haline getirilir.Burada önemli nokta  mutfak robutunun ara sıra dinlendirmektir.Aksi takdirde robotun moturu  yanabilir.

Bu karışıma bal ve süzme yoğurt eklenerek biraz daha karıştırılır ve bir krema hazırlanır.Hazırlanan bu krema buzdolabında bekletilen alt katmanın üzerine yayılır ve bu haliyle de 1 saat bekletilerek iki katmanında donması sağlanır.

Üst katman için çekirdekleri çıkarılan ve ikiye bölünen hurmalar kaynar suda yarım saat bekletilir. Daha sonra hurmalar mutfak robotunda parçalanır. Sonrasında  kabuğu soyulan ve çekirdeği çıkarılan avakado bir kaç parçaya ayrılı ve robota eklenir. Kakao da eklenerek tüm malzemeler çekilir. Hazırlanan kakaolu krema buzdolabında patanın üzerine konur ve üzeri düzeltilir. Bu üç katlı pasta buzdolabında 2-3 saat bekletilerek soğuduktan sonra servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder