Sayfalar

10 Ağustos 2016 Çarşamba

Fırında şeftali ve incir




Fırında çok az şeker ile pişen bu meyveler son derece lezzetli oluyor. Lezzetin sebebinden birisi de hindistanceviz yağı kullanılması bence.Ama hindistan ceviz yağı bulamayanlar aynı oranda yumuşak tereyağı kullanabilirler

Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • 3-4 adet taze incir
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • Üzeri için tarçın


Yapılışı

Şeftalilerin kabukları soyularak, incirin ise soyulmadan meyveler irice doğranır. Hindistancevizi yağı ve esmer şeker üzerine dökülür ve yumuşak hareketler ile karıştırılır.

Fırın kabına dökülen  karışımın üzerine tarçın serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 - 25 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine bir top dondurma veya labne ile servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder