Sayfalar

2 Ağustos 2016 Salı

Balık Kokoreç




Biz balığı ailecek çok seviyoruz. Bu yüzden de farklı şekillerde pişiriyorum. Bir restoranda yediğimiz balık kokoreç çok sevildi. Onun üzerine evde denemeye karar verdik. Deneyin bence sizde deneyeceksiniz.

Malzemeler
  • 2 adet levrek fileto
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz ve zeytinyağı

Yapılışı

Balıkçıda tam olarak temizlenen balıklar jülyen olarak doğranır ve bir kenarda bekletilir.

Wok tavaya zeytinyağı koyularak ısıtılır. Yemeklik olarak doğranmış soğanlar eklenir ve kavurma işlemine başlanır. Soğanların rengi dönmeye başladıktan sonra ince kesilmiş sarımsak, doğranmış biber eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.

Daha sonra domates eklenir . En son olarak jülyen doğranan balıklar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Bir süre sonra baharatlar eklenir.

Siz kavurma işlemine devam ettikçe balılar parçalanıp ufalanıyor. Tüm malzemeler piştikten sonra üzerine bir parça daha zeytinyağı dökülür ve ekmek dilimleri üzerinde servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder