Sayfalar

24 Ağustos 2016 Çarşamba

Unsuz Peynirli Pastırmalı Sufle






Unsuz da sufle olur mu demeyin lüften. Orjinali tabii ki un ile yapılır ama unsuz yapılan bu suflede gayet güzel oldu. Kahvaltıda nasıl olsa ekmek yiyoruz o zaman sufleye un koymayalım dedim:)


Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 100 gr rende peynir (Ben kaşar, izmir tulumu ve pernasen kullandım)
  • 2-3 parça pastırma
  • Kabı yağlamak için tereyağı


Yapılışı

Peynirler rendelenir, yumurta ve küçük parçalar halinde kesilmiş pastırma ile bir kaseye alınır. Bir çatal veya tel çırpıcı ile çırpılır.

Yağlanmış  karışım sufle kaplarına pay edilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 - 15 dakika arasında pişirilir.

Bu ölçüler ile 2-3 adet sufle çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder