Sayfalar

24 Ağustos 2016 Çarşamba

Tahinli Kakaolu Muffin



Bu aralar unusz, yağsız, şekersiz tariflere takıldım farkındayım. Hem bizim için daha uygun (belli bir yaşın üstünde 3 beyazdan uzaklaşmada fayda var) hem de  oğlum bu tip tarifleri daha çok tercih ediyor. Bu muffinde unsuz, yağsız ve şekersiz ve de glutensiz ama inanın çok lezzetli. Bence mutlaka denemelisiniz. Yalnız bu tip tariflerde muz çok önemli. Kesinlik olgun muz kullanmalısınız . Hatta bazı tar,flerde kararmış kullansanız çok daha iyi olacaktır.Bu tarif için çok olgun muz yeterli :) Ben muzu aldıktan sonra buzdolabında birkaç gün bekleterek kullanıyorum. Böylece içinde şeker daha çok açığa çıkıyor


Malzemeler


  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı badem unu 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 adet muz olgun muz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm



Yapılışı

Hazır badem unu almadıysanız mutfak rabotundan geçirilen bademler un haline getirilir ve bir kaseye alınır.

Aynı mutfak robotuna diğer tüm malzemeler konur ve karıştırarak boza kıvamında bir karışım elde edilir. Bu karışım badem ununun üzerine eklenir ve tel çırpıcı ile çırparak tüm malzemeler karıştırılır.

Muffin kaplarına pay edilir.Burada önemli olan muffinin kabaracağı düşüncesi ile kapların çok doldurulmaması ve en fazla 2/3 kadarı doldurulmalıdır.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecece 20 dakika pişen muffinler ister ılık isterseniz de soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Bu ölçüler ile 10 -12 adet muffin çıkmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder