Sayfalar

10 Şubat 2015 Salı

Havuç reçeli





Havuç reçeli daha önce denediniz mi ? Bence son derece çabuk yapılan ve çocuklarında seveceği bir reçel. Denemenizi önerim  ::))


Malzemeler


  • 1 kilo havuç
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Kabuk tarçın, karanfil
  • Limon suyu
  • 1 çay bardağı su


Yapılışı

1- Havuçlar rendenin iri tarafı ile rendelenir.

2-Limon suyu dışında tüm malzemeler bir tencereye alınır ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat civarında pişirilir.

3-Havuçlar yumuşadığında ve reçel kıvamını aldığında yarım limonun suyu sıkılır ve bir taşım daha kaynatılarak pişirme işi sonlandırılır.

4-Ilıkken kavanozlara konulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder