Sayfalar

11 Şubat 2015 Çarşamba

Muzlu Chokellalı Muffin



Muz ve Chokella yan yana gelirse bunun lezzetsiz olma ihtimali yok. Hele birde tarçın eklenirse. Evde bulunan çok olgun muzlar ile hazırladığım bir kek.

Özellikle ılıkken bir bardak sütle birlikte çocuklara verdiğinizde buna hayır diyecek çocuk sanırım yoktur::))

Malzemeler


  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet olgun muz
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı Chokella
  • Kabartma tozu , Vanilya
Yapılışı

1- Yumurta,sıvı yağ ve toz şeker çok iyi şekilde çırpılır

2-Buna elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve vanilya eklenir. Süt ve ezilmiş muzlar da eklenerek karıştırılır. (Ancak bu aşama da un eklendikten sonra uzun süre karıştırılmamalıdır).

3- Hamur muffin kaplarına konur ve her bir kaba 1 çay kaşığı chokella konularak 180 derece de 20-25 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder