Sayfalar

17 Şubat 2015 Salı

Portakal kabuğu şekerlemesi




Birkaç gün önce paylaştığım portakal reçelini yaparken rendelenen kabuklar ile yaptığım tarifi sizlerle paylaşmak isterim.  Rendelenen kabukları atamadığım için yaptığım bu şekerleme  pratik bir şey. Tarif bile diyemiyorum :)) Çünkü sadece basit bir karışım aslında :))

O gün 3 portakal kabuğunu rendelemiştim. Yaklaşık 2 yemek kaşığı portakal kabuğu  rendesi çıktı. Buna 2 yemek kaşığı kadar şeker ekleyerek küçük bir kavanoza koyarak buzdolabına kaldırdım. Bu miktarda bir karışımı sanırım 5-6 tarifte kullanılabilecek bir miktar. Kekleri ve veya kurabiyeleri yaparken içine birer tatlı kaşığı bu karışımdan koymanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder