Sayfalar

18 Şubat 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz




Kereviz pek çok evde sevilmeyen bir sebze ama birde bu terbiyeli yaparak sevebilir veya sevdirebilirsiniz. Ben tüm zeytinyağlıları yaptığım gibi bunu da çiğden yapıyorum. Yani soğanı kavurmadan yapıyorum.

Malzemeler


  • 1 adet büyük kereviz
  • 1 adet  patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Kereviz yaprakları
  • 1 yumurta
  • 1/2 limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı

1- Kerevizler, Havuç ve patates ayıklanır ve küçük parçalar halinde doğranır. 

2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır.

3-Kereviz sapları ve yaprakları ayıklanır ve küçük parçalara ayrılır.

4-Yemeğin pişirileceği tencereye kereviz, havuç ve patates konur. Üzerine soğan ve kereviz sapları ve yaprakları eklenir ve  1 su bardağı su konularak kısık ateşte pişirilir.

5-Yemeğimiz piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Terbiyesinin yapılması için yumurta ve yarım limon suyu iyice çırpılır ve buna bir çorba kaşığı pişen yemeği suyu konularak çırpılır.Bu işlem 8 - 10 kez tekrar edilerek yumurtalı karışımın ısısı arttırılır ve karışımın ısısı yemeğin ısısına yaklaştığında tencereye dökülerek yemek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendiliğinden soğuması beklenir ve soğuduktan sonra servis tabağına dökülür.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder