Sayfalar

16 Şubat 2015 Pazartesi

Zeytin Ezmeli Poğaça





Zeytin ezmesi ile  yapılan bu poğaça yapımı pratik ve lezzeti süper. Klasik poğaça görünümünde de değil. Zeytin sevmeyen çocuklarında bu sayede zeytin yemesi sağlayabilirsiniz.



Malzemeler


  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 bardak un + 1 su bardağı kepekli un veya tam buğday unu
  • Tuz,
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı


1-  Tereyağı eritip soğutulur,

2-Zeytin ezmesi dışındaki tüm malzemeleri bir kapta  elimizle karıştırarak yoğurulur, Gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz. Bu hamur kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur olmaktadır,

3-Hamur ikiye bölünerek bir merdane yardımı çok ince olmayacak şekilde açılır ve üzerine bir miktar zeytin ezmesi sürülür.

4-Açılan hamur rulo şekline getirilir ve küçük parçalar halinde kesilir.  Diğer hamura da aynı işlem yapılır.

5-Kesilen hamurlar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur ve üzerine yumurta sürülerek 180 derecede 20 -25 dakika pişirilerek servis edilir..

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder