Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Yoğurtlu pazı salatası






Pazı,yoğurt ve sarımsak birleşince çok lezzetli bir salata meydana geliyor.İçindeki sarımsak oranını azaltarak veya kaldırarak çocuklara sebze yedirmeyi de sağlayabilirsiniz::)) Ayrıca büyükler içinde meze olarak servis edebilirsiniz::)) Gelelim tarife

Malzemeler


  • 1 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
Yapılışı

1- Pazılar yıkanır ve küçük parçalar halinde doğranır,

2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrulur ve buna doğranan pazılar da eklenerek kavrularak yaklaşık 8-10 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır,

3-Ezilen sarımsaklar ve yoğurt güzelce karıştırılır ve soğuyan pazılar eklenerek servis tabağına alınır, 

4-Üzeri isteğe bağlı olarak zeytinyağı ve pul biber ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder