Sayfalar

24 Şubat 2015 Salı

Kıymalı Karnabahar Graten



Ben sebze sever biri olarak tüm sebzelerle yapılan her çeşit yemeği seviyorum. Et sever diğer ev halkınında sevdirebildiğim bir sebze yemeğidir bu yemek. Aslında klasik bir kıymalı yemeğin üzerine dökülen bir beşamel sos ile farklı bir boyuta ulaşması... Acaba sebze sevmeyen çocuklarınıza sebzeler böyle sunarak sebze sevebilirler mi?

Malzemeler


  • 1 adet karnıbahar
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı , tuz , salça
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Muskat (isteğe bağlı)
  • 100 gr kaşar peyniri

Yapılışı

1- Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ ile kavrulur ve buna kıyma eklenir.Daha sonra salça eklenerek kavurmaya devam edilir.

2-Buna temizlenen ve parçalara ayrılan karnıbahar  ve 1,5 - 2 su bardağı su eklenerek yemeği yaklaşık yarım saat boyunca pişirin ve piştikten sonra bir fırın kabına dökerek ılınmasını bekleyin.

3-Yemek ılınırken beşamel sosu yapılır. Bunun için eriyen tereyağında un kavrulur ve daha sonra süt eklenir ve koyulaşması sağlanır. İstenirse muskat rendesi serpilir.

4-Beşamel sos olduktan sonra fırın kabında bulunan yemeğin üzerine sos dökülür ve yayılır ve üzerine rende kaşar dökülerek fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar 180 derece de fırınlanarak servis edilir.

Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder