Sayfalar

23 Mart 2015 Pazartesi

Avcı Böreği





Ispanak ve patates ile yapılan bu börek sayesinde Ispanak sevmeyen çocuklara da sebze yedirmiş olacaksınız. Ispanak mevsimi geçmeden bunu yapmanızı öneririm. İçine koyulan muskat buna çok güzel bir lezzet katıyor. Evde yoksa tabii ki kullanmayabilirsiniz :)


Malzemeler

500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
3-4 adet patates
3 adet yumurta
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peynir
Tuz, Karabiber ve muskat
1-2 kaşık ekmek kırıntısı veya galete unu

Yapılışı

1-Yıkanan ve temizlenen ıspanaklar yemeklik doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. ( Ben bunu yaparken tencerenin kapağını kapatıyorum ve ıspanak biraz kendi suyunu saldıktan sonra kapağı açarak kavuruyorum)

2-Patatesler yıkanır ve haşlanır. Haşlanan patatesler bir kenarda bekletilir.

3-Ispanaklar ve patates piştiğine göre sıra hepsini birleştirmeye geldi.

4-Haşlanan patatesler rendelenir. Buna tuz , karabiber ve rendelenen muskat eklenir.

5-Patatesli karışıma soğuyan ıspanaklar, çırpılan yumurtalar ve ufalanan peynirler eklenir ve bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

6-Yağlanan fırın kabının üzerine biraz ekmek kırıntısı serpilir ve hazırlanan karışım dökülerek güzelce yayılır.

7-Üzerine rendelenen kaşar peynir serpilerek 180 derecede 20 dakika kadar üzerini kızarıncaya kadar  pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun


2 yorum: